Merre induljak?

Egy virágos rét nyomában

A minap felfedeztünk a környéken egy számunkra új túraútvonalat a sárga jelzés mentén. Ez az útszakasz kevésbé ismert a túrázók körében, így szinte alig-alig találkoztunk emberekkel.
Két még gyerkőc kutyussal, egy 9 hónapos goldival és egy 12 hetes tacsival vágtunk neki a közel 10 km-es útnak, ami a Cser-tótól vezetett minket a sárga jelzésen. Az úti célunk egy virágos rét volt, amiről a barátaink szomszédasszonya ódákat zengett, úgyhogy mindenképp a saját szemünkkel akartuk látni ezt a csodahelyet.

És hogy mit találtunk az utunk végén?

Az ódák cseppet sem túloztak, gyönyörű virágok vártak minket. Elő is kaptuk a telefonunkat, és a növényhatározós app segítségével sikerült beazonosítanunk a tavasz hírnökeit: volt ott ujjas keltike, tavaszi kikerics, kerek repkény, ibolya, farkas kutyatej és fürtös gyöngyike, tényleg igazi színkavalkád volt.
Naná, hogy megéheztünk a túra során, úgyhogy előkerültek a húsvétról maradt finomságok is, és a csodás rét ölelésében jól be is uzsonnáztunk sonkából, tormás szendvicsből és pogiból…

A túrát mi és a kutyusok is jól bírtuk, bár Tücsi, a tacsi többször utazott vállon, mint négy lábon, neki ehhez még picit nőni kell. ?

Ne hagyjátok ki ti sem ezt a különleges látványt, ezen a koordinátán találjátok a rétet:
47.8910003, 19.2568613

Jó túrázást! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.