Alsópetény, Nógrádi kastélyok, kúriák

Egy díj és ami mögötte van – Nógrádi kastély Európa legjobbjai között

A nyáron teljes lázban égtünk, amikor a Heritage Hotels of Europe meghirdette versenyét és nem volt kérdés számunkra, hogy a Prónay-kastély is indul a megmérettetésen. 

A Heritage Hotels of Europe egy nemzetközi ernyőszervezet, amely 9 európai ország (Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Svájc) történelmi épületeit, kastélyait fogja össze. Büszkék lehetünk arra, hogy Ausztria és Szlovákia mellett Magyarország is a szervezet alapító országai között szerepel. A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke, Gulyás Eszter (Szidónia Kastélyszálloda:-) fontos szerepet tölt be e rangos nemzetközi szövetség életében. Eszter mindent megtesz azért, hogy magyar kastélyaink az európai kastélytérképen fent legyenek.

Emlékeznek “A muzsika hangja” című filmre, amelynek helyszíne egy gyönyörű salzburgi kastély volt és aminek környékét a von Trapp család gyermekeinek éneke tette vidámmá? Nekem volt szerencsém élőben is látni a Leopoldskron kastélyt, így már maga az a tény, hogy velük is versenyezhettünk, sokat jelentett. 

A legátfogóbb kategóriában sikerült a díjat elhoznunk, így az elismerés tényleg óriási dolog. Mi kell mindehhez? Kell egy gyönyörű kastély, egy csodás környezet, sok elégedett vendég, de talán a legfontosabb egy olyan csapat, amelyik mindennap azért dolgozik nagyon-nagyon keményen, de mégis mindig mosollyal, hogy a gyönyörű kastélyban, a csodás környezetben sok-sok elégedett vendég legyen.
Ez csapatmunka és minden nap kihívás. Köszönet Józsefnek, aki tulajdonosként megteremtette és a mai napig megteremti a lehetőséget, hogy ebben a környezetben dolgozhassunk. De kell ehhez Szabina, aki hihetetlen precizitással szervezi és készíti elő a rendezvényeket és felel a marketingért. Anita nélkül pedig sehol sem lennénk, hiszen az ő kiváló helyzetmegoldó képessége kell ahhoz, hogy a rendezvények zökkenőmentesek legyenek és a vendégek úgy érezzék, ide még vissza kell jönniük. Joci azért felel, hogy minden mindig működjön, és úgy működjön, ahogy kell és igazi gazdaként tartja rendben épületeinket és parkunkat. Ginát mindenkor fáradhatatlan munkabírása, mosolya és jó kedve teszi nélkülözhetetlenné. Kálmán a kerti munkák fáradhatatlan harcosa és nélküle talán mondhatom nem lenne zöld a fű és a halak sem ficánkolnának olyan vidáman a tóban. De nem győzök hálás lenni a két Józsi bácsinak, akik a kertben örömmel besegítenek, valamint Ilike és Juckó néninek, akik a kertben és a rendezvényeken is óriási segítséget jelentenek. Marika, Gita, Enikő, Zsanett tudják mi a rend és a tisztaság, ami nélkül, mint tudjuk, nem lehet minőségi vendéglátás. Ezenkívül köszönöm kitartását és munkáját Rékának, Balázsnak, Zolinak, Mártinak, Petrának, Zsófinak, Terikének, Vikinek, Rebekának, Nórinak, Évinek…

Remélem, továbbra is lesz erőnk, egészségünk, kitartásunk, mosolyunk és tesszük együtt, amit elkezdtünk, legalább így, de inkább még jobban és mindenkor a vendégek megelégedését szolgálva.

HERITAGE HOTELS OF EUROPE 2018 DÍJAZOTTJAI

Heritage & Design: Chateau Gbeľany, Gbeľany, Slovakia
Heritage & Wellness: Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovakia
Heritage & Gastronomy: Strasserwirt – Herrenansitz zu Tirol, Strassen, Austria
Heritage & Hospitality: Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Austria
Heritage & Culture: Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Austria
Heritage & Romance: Hotel Château Béla, Belá, Slovakia
Host of the Year: Prónay Kastély, Alsópetény, Hungary

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.