Alsópetény, Merre induljak?

Alsópetényi levendulaszüret

Nógrádról néhány éve inkább a csodás bogyós gyümölcsök jutottak eszünkbe, nem is gondoltuk, hogy ezen a vidéken a levendula is megterem. Vendégházainknak mindig igyekeztünk a házra, kertjére jellemző nevet találni. Amikor a Levendula vendégház elkészült és a hatalmas kert kialakítása következett, akkor tudtuk, hogy nem díszkertet szeretnénk, hanem valami illatozó, gyógyító, színes, szemet gyönyörködtető területet. Szóval így jött a levendula és utána a keresztelő. Kicsit féltünk, hogy a levendula az alsópetényi klímát nem fogja bírni, de valahogy tudtuk, meg kell próbálni. Csopakról hoztuk a levendula töveket, kicsik voltak és törékenyek, de ők is érezték a törődést és otthonra leltek…
De mit lehet a levendulából készíteni? Jöttek az ötletek és azóta is készül a szörp, a finomabbnál finomabb lekvárok és igaz csak kóstolóként, de a likőr sem maradhat el.

Ebben az évben a sok eső és a sok napsütés sürgette a levendula virágzását, így idén néhány héttel korábban indul a szüret.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt június 16-án, szombaton 10 és 16 óra között az alsópetényi levendulaszüretre! Kérjük, hogy a szüretre érkezők metszőollót hozzanak magukkal, a levendula az általunk biztosított zacskókba 500 Ft-os áron szedhető.

Az illatozó kert közepén a szüret napjától augusztus végéig a Levendula Bár várja vendégeit levendulás frissítővel, kitűnő borokkal, kézműves sörrel… 

Cím: 2617, Alsópetény , Béke utca 2.

Jöjjenek és pihenjenek nálunk!

www.alsopetenyszallas.hu

www.mierteppennograd.hu

2 thoughts on “Alsópetényi levendulaszüret

    1. Kedves Anita! A szüret még a héten is folytatódik. Szombaton 14-18, vasárnap pedig 10-16 óráig lehet még szüretelni. Reméljük az időjárás is kedvező lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.