Márti palóc kincsesládája

Márti palóc kincsesládája

Néhány éve amikor még nem volt ilyen forgalom Alsópetényben a vendégházaink tájékán, ha tehettem, figyeltem az arra járók reakcióit. Vajon tetszik a hely másoknak is, tényleg van benne valami különleges vagy csak én látom úgy? Egy ilyen alkalommal figyeltem fel egy autóban ülő hölgyre, aki elhajtott a levendulás előtt, de aztán a fékre lépett és visszatolatott. Ő volt Márti. Márti azóta itt él Alsópetényben és nem messze tanítja a kisiskolás gyerekeket, hogyan legyenek igazi gyerekek, magabiztosak, kiegyensúlyozottak, vidámak és legfőképp boldogok, mert Márti egy igazi “boldog iskolában” tanít. Néha összejövünk, beszélgetünk és nekem olyan, mintha régóta ismernénk egymást, szóval egy húron pendülünk, de talán még jobb kifejezés, ha szabad ilyet mondanom,  szerintem kicsit rokon lelkek vagyunk. Márti amúgy besegít nekünk nyaranta a vendégházak és a Levendula bár körül és olyan szeretettel beszél a helyről, a levenduláról, a borról és a házi sörről, hogy senki sem tud nemet mondani…Az előbb említett beszélgetések során kiderült, hogy Márti ír. Írt könyveket, amelyekben szólásokat gyűjtött össze és magyarázta meg azokat, de írt cikkeket is különböző magazinoknak és meséket, de egyelőre csak a fióknak.

Amikor a “Miért éppen Nógrád?” blog indítását terveztem, megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve csatlakozni, írna-e nekünk. Márti tele van mesékkel, ismeri a nógrádi tájakat, ízeket és a legfontosabb, hogy szíve és lelke van. Arra gondoltam, hogy az én nógrádi élményeim mellett a Nógrádhoz kötődő, régi időket megidéző történetekre, érzésekre szükségünk van. A gondolatok után jött is az első mese “Márti palóc kincsesládájából”. Hamarosan olvashatják….:-)

1 thought on “Márti palóc kincsesládája

  1. Nagy érdeklődéssel várom Márti meséit. Én csak tudom,hogy milyen jól tud mesélni, hiszen már 40 éve is jó beszélőkéje volt. Márti mesélj nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.